dinsdag 18 maart 2014

verse zalmburger, pasta aglio olio peperoncino & komkommersalade

Dit is echt zoooo lekker en ook nog eens super gezond:

Een burger van verse zalm met dille, pasta aglio olio peperoncino & komkommersalade!



Voor de zalmburgers (2 stuks):
* 300 gram zalmfilet zonder vel
* 1 rauw ei
* 1 eetlepel vers gehakte dille
* 1 eetlepel (citroen)mayonaise (of mosterd)
* 1 teentje knoflook, fijngehakt
* zeezout & zwarte peper

Doe alle ingrediënten in een kom en mix het goed met een staafmixer totdat je gehakt krijgt (of doe alles in de blender of keukenmachine)


Vorm er 2 burgers van en laat die even opstijven in de koelkast.
De burgers bak je (niet te lang, net gaar) in een pan met wat olijfolie.

Voor de pasta aglio olio peperoncino:
* laagje olijfolie in een pan
* 1 teentje knoflook, fijngehakt
* 1 theelepel gedroogde (of verse) rode peper
* 1 theelepel fijngehakte peterselie
* wat zeezout & zwarte peper

Verwarm alles in een pan. Let op de knoflook, die mag niet te bruin worden! Meng de olie door de gekookte pasta.

voor de komkommersalade:
* 1 komkommer
* 2 eetlepels yoghurt
* 2 eetlepels (citroen)mayonaise
* wat olijfolie om het dunner te maken
* 1 eetlepel fijngehakte dille
* peper en grof zeezout

Snijd de komkommer in stukjes.
Maak van de overige ingrediënten een dressing en giet die over de komkommer


We zijn weer gezond bezig vandaag.....
en we hebben nog genoten ook
met een lekker glas Grüner Veltliner erbij
dat dan weer wel...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten