maandag 24 maart 2014

En France....

De afgelopen dagen was het even stil. Ik was in Frankrijk en heb daar (nog geen) wifi helaas.

Natuurlijk kookte ik daar ook! Wat?

Een gezonde zonnige salade met gamba's

Ingrediënten:

* veldsla (of rucola)
* avocado (in stukken gesneden)
* sinasappel (vruchtvlees tussen de vliesjes uitsnijden)
* gehalveerde kleine tomaatjes
* fijngehakte verse koriander
* grote gepelde gamba's (gebakken met knoflook, zout, peper)

voor de dressing:

* olijfolie
* knoflook
* grof zeezout
* zwarte peper
* limoen- en sinasappelsap
* mayonaise
Klop van alle ingrediënten een lekker romig en goed gekruid geheel. Proef! Pas hier en daar de verhouding aan! Dat is de enige manier om iets lekkers te maken!

Lekker in het zonnetje met een roseetje!

**********

en, wat kookte ik nog meer:

Provençaalse omelet met Comte


Ingrediënten (voor 2 personen):

* 4 losgeklopte eieren
* 100 gram spekblokjes 
* halve courgette in kleine blokjes
* halve paprika in kleine blokjes
* halve vleestomaat (zonder vruchtvlees) in kleine blokjes
* klein beetje fijngehakte knoflook
* zeezout & zwarte peper
* blaadjes verse tijm (ongeveer van 2 takjes)
* vers geraspte kaas (ik gebruikte Comte)

Bak de spekblokjes, de courgette, de paprika en de knoflook een paar minuten in een koekenpan in een beetje olijfolie. Bak als laatste de tomaatstukjes even mee.

Meng de losgeklopte eieren met zeezout & peper en giet dit over de groenten in de koekenpan.

Strooi de kaas en de tijm erover.

Laat de omelet op zacht vuur gaar worden en draai hem om zodat de andere kant (met kaas) ook lekker knapperig wordt!

**************

Maar ook deze baby's waren overheerlijk:

Coquelets met rozemarijn & sinasappel





Een coqulet is een jong haantje van ongeveer 400-500 gram. In Frankrijk in de supermarkt te koop, in Nederlands helaas niet zo makkelijk te krijgen. Je kunt natuurlijk ook een grote Nederlandse kip gebruiken, maar deze zijn te schattig!

Stop de kip(jes) vol met wat tenen knoflook (geplet), stukken sinasappel en verse rozemarijn.

Masseer de kip royaal met een mengsel van olijfolie, grof zeezout en zwarte peper.

Braad de kip even aan in een koekenpan en zet ze in de oven.
Ik bluste ze nog af met een scheutje sinasappelsap.

Wat eet jij erbij? rozemarijn-aardappeltjes? een bonte salade? gewoon wat gekookte broccoli? of worteljes? Verzin het maar!

Ik zette de baby's in deze fantastische oven, gewoon omdat het kon.... In frankrijk hebben ze namelijk coquelets in de supermarkt en bovendien soms deze ovens! Voel je niet bezwaard als je niet zo'n oven hebt, in een 'gewone' oven worden ze ook goddelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten