donderdag 27 maart 2014

Verse tonijnsalade ☼

Voor alles geschikt: lunch, makkelijk avondeten, borrel, snack...
Lekker mèt brood, zonder brood, met toast, uitgebreid met sla, tomaat, hardgekookt ei of gewoon zonder poespas. Kortom: uitermate geschikt voor een zonnige relaxte (of drukke) dag in het weekend! 


verse tonijnsalade

Ingrediënten:
* 2 blikjes tonijn
* 1 sjalotje, in kleine stukjes (rode ui is ook leuk)
* 1 klein appeltje, in stukjes
* 2 grote augurken, in stukjes
* (zeezout), zwarte peper, 
* klein beetje knoflookpoeder 
* 1 eetlepel fijngesneden zongedroogde tomaatjes (uit olie)
* 1 eetlepel fijngehakte bieslook (of peterselie)
* mayonaise (om er een smeuïg geheel van te maken)

☼ Ik vind kappertjes erdoor ook lekker!
☼ Een fijngehakt hardgekookt ei erdoor kan ook nog!
☼ Als ik het heb staan, roer ik er ook vaak een lepel tomatentapenade of pesto door!


Verder kan ik heel kort zijn:

meng alle ingrediënten tot smeuïg geheel, proef of er niet wat mist aan smaak, voeg zonodig zout & peper toe en geniet van de







Geen opmerkingen:

Een reactie posten