Hier een snelle, alternatieve lasagne:
Lasagne met spinazie
(4 personen)
Ik gebruik meestal 'verse' lasagnebladen uit het koelschap van de supermarkt. Maar gedroogde lasagnebladen kunnen natuurlijk ook.
voor de spinazie-gehakt-tomaatsaus:
* 300 gram rundergehakt
* 1 fijngehakt uitje
* 8 deelblokjes diepvriesspinazie
* fijngehakte verse rozemarijn
* olijfolie
* 1 fles tomaten (passata of blokjes)
* peper, zeezout
* bak het uitje met de fijngehakte rozemarijn in een beetje olijfolie.
* voeg het gehakt toe en bak rul
* voeg de blokjes diepvriesspinazie toe en laat smelten
* voeg de tomaten toe
* breng op smaak met peper en zout
voor de béchamel:
* roomboter (25 gram)
* bloem (25 gram)
* melk (300 ml)
* peper, zeezout
* smelt de boter in een pannetje en laat het niet bruin worden
* roer de bloem erdoor en laat 2 tot 3 minuutjes garen
* voeg beetje bij beetje de melk erbij en roer steeds goed zodat er geen klontjes meer in zitten
* breng op smaak met peper en zout
* neem een rechthoekige of ovale ovenschaal
* begin met een laagje spinazie-gehakt-tomaatsaus
* doe daar een beetje béchamel op
* leg daarop een lasagne blad (of lasagne bladen)
* herhaal dit tot de schaal vol is
* eindig met spinazie-gehakt-tomaatsaus en béchamel
* strooi hierover geraspte kaas
Zet dit minimaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden, totdat er een bruin korstje op zit.
Ik maakte er een gemengde salade bij met komkommer, lenteui en zongedroogde tomaatjes.
En dat recept voor echte ragù houd je van me toegoed....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten