Ik maakte dit vandaag, erg puur & lekker!
ZALM MET MIERIKSWORTEL EN GROENTEN
Ingrediënten (4 personen):
* ongeveer 500 gram zalmfilet
* mierikswortel, fijngeraspt (potje van bijv. Kühne)
* verse bladspinazie 450-500 gram
* 1 venkelknol
* handvol kleine trostomaatjes
* zeezout, zwarte peper & olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden
Begin met de groenten:
* roerbak de bladspinazie in een wok met olijfolie, fijngehakte knoflook, peper & zout
* snijd de venkelknol in repen en grill dit in een grillpan met wat olijfolie, zout, peper & fijngehakte knoflook
* rooster de trostomaatjes in een grillpan met een drupje balsamico azijn
* Doe dit in een ovenschaal en zet onder in de oven om warm te houden
Nu de zalm:
* bestrooi de zalmfilets met peper en zout
* smeer een dun laagje mierikswortel (uit potje) op de zalmfilets
* zet de zalmfilets in in de oven (rooster boven de groenten) en laat ze garen, net lang genoeg anders worden ze droog. Denk een kwartiertje ongeveer, afhankelijk van de dikte van de filets!
Wij aten er brood met gezouten boter bij maar als je echt de vetjes kwijt wilt, laat je dat en neem je wat extra groenten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten