donderdag 24 april 2014

Mexico, mexicooooo!

Mexicaans, maar geen wraps...want in wraps zitten koolhydraten en dat willen we nu even niet! 



MEXICAANSE SALADE & KIP


De kip (voor 4 personen):
* 1 grote (scharrel)kip
* 1 citroen (in vieren gesneden)
* een half bosje verse koriander
* olijfolie
* grof zeezout
* chilipoeder
* 2 tenen knoflook (heel & geplet)

Vul de holte van de kip met de stukken citroen, de geplette tenen knoflook en de koriander (ik bedoel eigenlijk: prop het er gewoon allemaal in).

Giet flink veel olijfolie over de kip en strooi er zeezout & chilipoeder overheen.

Zet de de kip (in een ovenschaal) in de oven om lekker gaar te worden.




De salade (voor 4 personen):
* 200 gram maïs uit blik
* 2 avocado's (in blokjes gesneden)
* 200 gram kleine tomaatjes (doormidden gesneden)
* 1 sjalotje (fijn gesnipperd)
* 4 eetlepels citroensap
* kwart bosje verse koriander (fijn gehakt)
* 1 theelepel chilipoeder 
* 3 eetlepels olijfolie
* (grof) zeezout naar smaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten