dinsdag 29 april 2014

Courgettesoep met basilicum & veldsla

Ik kook eigenlijk meestal met wat er in de koelkast ligt. Gisteren waren dat nog 2 courgettes die nu toch echt wel moesten... dus

makkelijk, snel klaar en romig zonder dat er room in zit (dat is mooi meegenomen):


COURGETTESOEP MET BASILICUM



Ingrediƫnten voor 4 personen:
* 2 courgettes in blokjes
* 1 sjalotje (fijngehakt)
* 1 teen knoflook (fijngehakt)
* 10 blaadjes basilicum
* kip- of groentenbouillon (± 1 liter)
* olijfolie & boter
* eventueel zout & peper

Fruit de ui & knoflook kort in de olijfolie met een klont boter.
Doe de gesneden courgette en de basilicum erbij.
Bak een paar minuten.
Giet de bouillon erbij.
Kook de courgette gaar en pureer met een staafmixer.
Proef of er nog wat zout en eventueel zwarte peper bij moet!

Wat eet je erbij?

Bijvoorbeeld geroosterd brood en een salade van veldsla, tonijn (aangemaakt met mayo, kappers, peper & zout), tomaat, avocado en zacht gekookt ei met een simpele dressing van olijfolie, peper & zout!



✭✭✭✭









Geen opmerkingen:

Een reactie posten