donderdag 17 april 2014

Quinoasalade met sinasappel, feta & parmaham

Ik ben blij met mijn lieve (sport) vriendinnen Caro, Irene & Bar! Na het sporten gaan we het liefst lekker en gezond eten (en bijkletsen). Bij voorkeur gaan we naar Spirit in Rotterdam (Groene passage). Super food op een geweldige manier gepresenteerd, echt een aanrader!

Afgelopen woensdag werd het een lunch bij de sportschool en daar staat sinds kort ook een quinoasalade op de kaart (waar niet...). Erg lekker vinden wij hem! Caro & Irene (nee, niet Carlo & Irene, zou ook gezellig zijn!)vroegen mij een quinoa-recept te delen. Dus lieve meiden, bij deze mijn creatie!




QUINOASALADE MET SINASAPPEL,
FETA & PARMAHAM

Ingrediƫnten voor 4 personen:
* 275 gram quinoa(mix), licht en donker, ziet er gezellig uit
* 4 grote vleestomaten
* 2 lente-uitjes (alleen het groene gedeelte)
* 2 avocado's
* 200 gram feta (speciaal voor Irene lekker veel!)
* 1 bosje of plantje verse koriander
* 100-150 gram parmaham
* rasp van 1 sinasappel

Voor de dressing:
* 5 grote eetlepels olijfolie
* sap van 1 sinasappel
* 1 teentje knoflook (meekoken met de quinoa, daarna fijn hakken)
* zwarte peper, gof zeezout
* 1 theelepel fijngehakte verse koriander

Meng al deze ingrediƫnten tot een dressing.


Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook het teentje knoflook voor de dressing mee (dit haal je na het koken eruit en gebruik je voor in de dressing). Laat de quinoa in een grote schaal afkoelen. 

Snijd de vleestomaten kruislings in en dompel ze 1 minuut in kokend water. Dompel ze daarna in koud water en verwijder het velletje. Verwijder met een lepeltje de binnenkant van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Snijd de lente-uitjes (alleen het groene gedeelte) in ringetjes.

Haal de avocado's uit het schilletje, verwijder de pit en snijd ze in blokjes (net zo groot als het tomatenvruchtvlees).

Hak/verkruimel de feta in kleine stukjes.


Als de quinoa is afgekoeld, doe je er wat grof zeezout en zwarte peper door, twee eetlepels fijngehakte koriander, de stukjes tomaat, de stukjes avocado, de lente-uiringetjes en de sinasappelrasp. PROEF even of er genoeg peper & zout door zit!

Doe de quinoa in een mooie schaal, doe de verkruimelde feta erover en garneer met vers (gehakte) koriander. Leg de parmaham erom heen en besprenkel met de dressing.

Succes meiden! Ben benieuwd of jullie deze net zo lekker vinden als die bij Health City! XXX



Geen opmerkingen:

Een reactie posten