woensdag 7 mei 2014

Je wordt uitgedaagd...:Italia, pasta & gamba's

Het was stil, dat klopt. Ik was even in Italië! In Venetië om precies te zijn. Heerlijk, inspirerend en romantisch ook! En de pubers hebben vakantie, 2 weken! En ik moet heel veel nieuwe menu's en recepten schrijven voor klanten in de zorg.


PASTA MET GARNALEN



Dit was lekker in Italia!!! Ik hou ervan! Simpel, puur met heel veel smaak. De Italianen eten hun pasta met veel minder saus en ingrediënten dan de meeste andere Europeanen. Misschien zijn ze daarom vaak zo slank?

Dit is de uitdaging. Ik geef je de ingrediënten, globaal, en je gaat gewoon aan de slag. Koken met gevoel, niet met maatbekertjes!

Ingrediënten:
* pasta (in dit geval Tagliatelle)
* gepelde gamba's (ontdarmd)
* olijfolie
* basilicum 
* tomaat
* courgette
* rode peper, fijngesneden, pitjes verwijderd of cayennepeper
* zeezout, zwarte peper
* knoflook
* sjalotje

Ja... en nu? Gewoon! Begin maar met alle ingrediënten klaar zetten en fijnhakken (ui, knoflook, tomaat, courgette). Als je er tijd voor hebt, ontvel de tomaat dan en haal de pitjes eruit.

De garnalen liggen al gepeld klaar, toch? En het water voor de pasta kookt al bijna, toch?

Water kookt? Pasta erin! 

De groenten haal je even snel door een hete, diepe koekenpan met flink veel olijfolie, knoflook, zout, peper, rode peper. Op het laatst de garnalen erbij. Niet te lang want ze garen zo ook nog door in de pasta en droog zijn ze niet lekker!

Pasta afgieten en in de pan bij de groenten. Gescheurde
blaadjes basilicum erdoor en proef! Heeft het nog iets nodig? Zout? Pepe nero? Wat meer basilicum? Citroensap of rasp is lekker fris! Wat rucola erdoor is ook fantastico!

Succes! Het wordt fantastisch! X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten