dinsdag 20 mei 2014

Het is mei...tijd voor een meiknollensoepje!

De Fransen eten het nu massaal: soup aux navets!

In Nederlands zijn meiknollen iets moeilijker te vinden, maar op de markt vind je ze zeker en zelfs in supermarkten zie ik ze wel eens tegenwoordig.



Van deze mooie vrolijke knollen maak je een allerlekkerst romig soepje zonder room!

Ingrediënten voor 4 personen
* 1 eetlepel boter
* 1 scheutje olijfolie
* 1 sjalotje, fijngesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijngehakt
* 1 aardappel, geschild, in blokjes
* 800 gram meiknollen, geschild, in blokjes
* 1 liter bouillon (groenten of kip)
* 1/2 laurierblaadje
* 1 takje verse tym
* zout en peper naar smaak
* wat fijngehakte peterselie of bieslook om te garneren.

Verwarm de boter en olijfolie in een pan.

fruit heel even de ui en knoflook licht.

Doe de stukken aardappel en meiknol erbij.

Voeg het laurierblaadje en het takje tym toe.

Giet de bouillon erover en laat de aardappel en meiknol zacht worden (20-30 minuten).

Verwijder het laurierblaadje en het takje tym.

Pureer de soep goed met een staafmixer.

Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie of bieslook.

C'est ça! Wel opschieten, want mei is alweer bijna voorbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten